Cílová skupina
vedoucí školních jídelen a kuchařky
Typ organizace
všechny typy škol, školská zařízení
Anotace kurzu
Chcete připravovat zdravější školní obědy a svačinky pro své strávníky, ale jste zmatení z různých doporučení, informací v médiích a moderních trendů? Díky tomuto webináři si se vším hravě poradíte. Kromě jiného se dozvíte, jak je to doopravdy s polotovary, „zdravými“ nápoji z ovoce, anebo třeba s fermentovanými potravinami a nakličováním semen. Řekneme si ty nejpodstatnější informace o cukru, soli a tucích, tedy například jak méně solit a čím nahrazovat sůl v pokrmech, či které tuky používat při přípravě pokrmů a které raději omezovat. A to rozhodně není vše. Zaměříme se také na význam ořechů a semen a jejich možné zařazení ve školním stravování. V neposlední řadě se naučíte, jak vhodně sestavovat bezmasá menu, aby odpovídala současným trendům a zároveň byla pro vaše strávníky nutričně hodnotná a vyvážená.
Lektoři kurzu
Mgr. Jana Broulíková